AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Japon Mutfağı

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
lucid_dream
Admin
Admin
avatar

Cinsiyet : Kadın
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 69
Teşekkür Teşekkür : 17
Doğum tarihi Doğum tarihi : 05/10/93
Kayıt tarihi : 19/10/09
Yaş : 24

MesajKonu: Japon Mutfağı   Salı Ekim 20, 2009 1:27 am

Pirinç Pilavı (Gohan)



Pirinç pilavı Japonya’da öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek, sabah kahvaltısında ise çiğ yumurta ve soyu sosu (tamago-kake-gohan), natto veya diğer soslar ile karıştırılarak ana yemek olarak yenir. Japon pilavı yağ, tuz veya diğer tatlandırıcılar konulmadan sadece haşlanarak yapılır ve genelde yemeğin yanında veya sonunda servis edilir.

Miso Çorbası



Miso çorbası sabah, öğlen ve akşam yemeklerinde yan yemek olarak gelir. Miso adı verilen, ezilmiş soya fasulyesi macununun sıcak su ile karıştırılması ile hazırlanır. İstenirse içine nori, yeşil soğan gibi tatlandırıcılar da konulabilir

Sushi



Sushi birçok kişinin düşündüğünün aksine “çiğ balık” değil sushi sirkesi ile hazırlanmış sushi pilavı yemekleridir. Ve birçok değişik sushi çeşitleri mevcuttur.

Sashimi



Sahimi çeşitli çiğ balıklardan hazırlanan bir yemektir, doğru ve taze balık ile hazırlanmış ise tadına doyum olmaz. Genelde soya sosu ve wasabi (yaban turpundan yapılan çok ama çok acı bir çeşit macunsu tat verici) karıştırılıp bu karışımın içine batırılarak yenir.

Onigiri



Onigiri için Japon sandviçi ifadesini kullanırsam sanırım yanılmış olmam. Etrafı nori (kurutulmuş yosun) ile kaplı sushi pilavından yapılan ve ortasında umeboshi (turşusu yapılmış Japon eriği), karides, tavuk, ton balığı, somon balığı vb. bulunan oldukça popüler bir yiyecektir.

Domburi



Üzerinde tempura (tendon), dana eti (gyudon), yumurta ve tavuk (oyakodon), tonkatsu (katsudon) gibi yiyecekler bulunan ve büyükçe bir kase ile servis yapılan bir yemek çeşididir.

Kare Raisu (Türk yemeklerine çok benziyor. :P)



Köri sosu ile yapılan içinde tavuk, havuç, patates olan ve istenirse üzerine tonkatsu vb konularak da yenilen bir yemektir. Köri orijin olarak Hindistan’dan gelmedir fakat, yüz yıldan fazladır Japon mutfağında kullanılmaktadır.

Soba



Soba, kara buğday ve buğday unundan yapılan geleneksel bir Japon yemeğidir. Makarna gibi incedir, çeşitli ekler ile sıcak veya soğuk olarak yenilir.

Udon



Udon’da aynı soba gibi servis yapılır. Buğday unundan imal edilir. Fakat soba’dan daha kalın ve daha açık renktedir.

Ramen



Ramen için ben Japonya’nın “döner ekmeği” ifadesini kullanacağım. Aslen Çin’den gelmiştir, fakat Japonya’da o kadar popülerleşmiştir ki Japon mutfağının vazgeçilemez bir parçası olmuştur.

Yakitori (Bu da bizim şiş gibi Very Happy)



Sözlük anlamı “tavuk ızgarası” demektir. Tavuğun çeşitli parçaları ve organları küçük şişlere dizilerek ve tatlı bir sosa batırılarak yapılır.

Tempura



Tempura ekmek kırıntılarına batırılmış deniz mahsulleri, sebze veya mantarların tavada kızgın yağ ile kızartılması ile yapılır. Orijin olarak 16. yy’da Portekizliler tarafından Japonya’ya gelmiş fakat bütün dünya da Japon yemeği olarak ün salmıştır.

Okonomiyaki



Bu yemeğe ise un, lahana, et, deniz mahsulleri ile hazırlanan bir tür Japon pizzası diyebiliriz. Restoranlarda genelde size hamurunu ve malzemelerini ayrı ayrı getirirler, ve siz masada bulunan ızgara üzerinde kendi keyfinize göre karıştırıp hazırlar ve yersiniz. Eğer Japonya’da Kansai bölgesine giderseniz mutlaka bir okonomiyakiciye uğramanızı şiddetle tavsiye ederiz.

Gyoza



Gyoza bizim mantımıza çok benzer. İçerisinde bol sarımsak, çeşitli sebzeler ve et karışımından bir malzeme bulunan hamurun ızgarada kızartılması ile yapılır. Gyoza da Japonya’ya Çinden gelmiş yemektir.

Sukiyaki



Sukiyaki masa üzerine bir ısıtıcı, onun üzerine de kaynar su ile dolu bir tencere koyarak servis yapılır. Malzemeler (ince kesilmiş et, çeşitli sebzeler, mantarlar ve tofu) çiğ olarak gelir. Yiyecek kişiler bu malzemeleri masadaki kaynar suya batırıp ısıtır ve ellerinde bulunan içinde çiğ yumurta olan kaseler batırarak yerler.

Alıntı: Minik Japonya
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://shiawase.ingoo.us
lucid_dream
Admin
Admin
avatar

Cinsiyet : Kadın
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 69
Teşekkür Teşekkür : 17
Doğum tarihi Doğum tarihi : 05/10/93
Kayıt tarihi : 19/10/09
Yaş : 24

MesajKonu: Geri: Japon Mutfağı   Çarş. Ekim 21, 2009 4:28 pm

Onigiri yapımı. Very Happy



Benim elime tesadüf üzeri pilav pişirme makineleri var ya adı ne bilmem artık ondan geçti. Bir ara mutlaka deneyeceğim. Very Happy


En son lucid_dream tarafından Çarş. Ekim 21, 2009 4:32 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://shiawase.ingoo.us
lucid_dream
Admin
Admin
avatar

Cinsiyet : Kadın
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 69
Teşekkür Teşekkür : 17
Doğum tarihi Doğum tarihi : 05/10/93
Kayıt tarihi : 19/10/09
Yaş : 24

MesajKonu: Geri: Japon Mutfağı   Çarş. Ekim 21, 2009 4:31 pm

Gake Gohan Yapımı



Farklı (Kestaneli):

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://shiawase.ingoo.us
lucid_dream
Admin
Admin
avatar

Cinsiyet : Kadın
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 69
Teşekkür Teşekkür : 17
Doğum tarihi Doğum tarihi : 05/10/93
Kayıt tarihi : 19/10/09
Yaş : 24

MesajKonu: Geri: Japon Mutfağı   Çarş. Ekim 21, 2009 4:34 pm

Gyoza Yapımı:

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://shiawase.ingoo.us
lucid_dream
Admin
Admin
avatar

Cinsiyet : Kadın
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 69
Teşekkür Teşekkür : 17
Doğum tarihi Doğum tarihi : 05/10/93
Kayıt tarihi : 19/10/09
Yaş : 24

MesajKonu: Geri: Japon Mutfağı   Çarş. Ekim 21, 2009 4:39 pm

Ramen Yapımı:

Yakubuta Ramen:



Ramen Jiro & Garlic:



Ramen Noodles Healthier:


Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör http://shiawase.ingoo.us
Sponsored content




MesajKonu: Geri: Japon Mutfağı   

Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Japon Mutfağı
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» istanbul baltalimanı japon bahçesi
» japon forum 2009 takvimi
» Japon Alış Veriş Sitesi ?
» Bursa Japon Parkı ve Çayevi Açılışı
» japon forum logo yarışması

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Shiawase しあわせ :: Japonya Genel :: Japonya Genel-
Buraya geçin: