AnasayfaAnasayfa  KapıKapı  TakvimTakvim  SSSSSS  AramaArama  Üye ListesiÜye Listesi  Kullanıcı GruplarıKullanıcı Grupları  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

Paylaş | 
 

 Türkiye'deki Uzakdoğu Restoranları

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Lee Dong Gun
Gelişiyor
Gelişiyor
avatar

Cinsiyet : Kadın
Mesaj Sayısı Mesaj Sayısı : 55
Teşekkür Teşekkür : 9
Doğum tarihi Doğum tarihi : 21/05/87
Kayıt tarihi : 20/10/09
Yaş : 30

MesajKonu: Türkiye'deki Uzakdoğu Restoranları   Paz Kas. 08, 2009 7:46 pm

Uzakdoğu mutfağı

Çin, Japon, Tayland gibi Uzakdoğu ülkelerinin mutfaklarına olan ilgi giderek artıyor. Artık noodle, suşi, soya sosu, wasabi gibi lezzetlere alıştık. Hatta Uzakdoğu mutfağı sunan restoranlar o kadar arttı ki, her keseye uygun hale geldi. İşte Uzakdoğu mutfağında iddialı restoranlar..

Dragon


Yaklaşık 22 yıldır Hilton Oteli`nin içinde hizmet veren Dragon, Çin mutfağı tutkunlarının önde gelen buluşma noktası. Restoranın Hong Kong`lu şefi tarafından hazırlanan mönüsünde, aromatik ördek, Szechuan dana eti, noodle`lı çorba ve noodle çeşitleri en beğenilen lezzetler arasında yer alıyor. Her gün 12.00- 14.30 ve 19.00-23.30 arasında açık olan mekânın, oturmuş bir müşteri kitlesi var. Dekorasyonuyla da dikkat çeken mekândaki bütün dekoratif objeler Çin`den getirilmiş.
Tel: (0212) 231 62 00
www.dragonrestaurant.com.tr

ÇokÇok


Tepebaşı`ndaki yerinde Tayland mutfağını İstanbullulara sunan ÇokÇok, farklı mimarisi ve otantik dekorasyonuyla dikkat çekiyor. Mönüsü oldukça geniş olan mekânın şefi Taylandlı Bayan Nutch. Kendisi, Japonya, İspanya ve Meksika`da Tayland büyükelçiliklerinde baş aşçı olarak görev yapmış, Tayland Kraliyet Ailesi için yemek organizasyonları düzenlemiş, Tayland ulusal televizyonunda yemek programları hazırlamış ve dört kitap yazmış bir usta. Sedirler üzerinde yemek yiyebileceğiniz ÇokÇok.
Tel: (0212) 292 64 96
www.cokcok.com.tr

Zuma


Merkezi Londra`da bulunan dünyaca ünlü Japon restoranı Zuma`nın üçüncü şubesi geçtiğimiz günlerde İstanbul`da açıldı. Ortaköy Radisson SAS Bosphorus Hotel`de hizmete giren Zuma, lezzet tutkunlarının yoğun ilgisiyle karşılandı ve rezervasyonlar aylar öncesinden doldu. Barmen ve aşçıları başta olmak üzere tüm kadrosu Londra`dan getirilen restoranın tabakları Japonya`daki bir usta tarafından yapılıyor. İki katlı olan mekânın üst katında bar, alt katında ise daha düşük seste müziğin olduğu ana yemek salonu, Sushi Bar ve Robata Grill Bar yer alıyor. Sake Bar`da ise Japonların geleneksel içkisi sake sunuluyor. Zuma`nın favori yemekleri arasında wasabi sosuyla sunulan yengeç ve barbekü sosla tatlandırılmış ızgara tavuk dilimleri var.
Tel: (0212) 287 56 41
www.zumarestaurant.com

Sushico Chinese in Town


Sushico Chinese in Town, 1997`den bu yana 12 restoranıyla İstanbul, Ankara ve Girne`de hizmet veriyor. Çin, Japon ve Tayland mutfağından örnekler sunan restoran zinciri, standart bir servis ve lezzet sunumuna önem veriyor. Çok geniş bir alana paket servisi yapan Sushico Chinese in Town, aynı zamanda 2 bin kişiye kadar özel mönüler hazırlayıp catering servisi de veriyor. Aşçılar ise Uzakdoğulu.
Tel: (0212) 234 98 80
www.sushico.com.tr

Sunset Grill&Bar


1994 yılından bu yana Ulus Parkı`ndaki yerinde hizmet veren Sunset Grill&Bar, müşterilerini üç farklı mönüyle ağırlıyor: Dünya mutfağı, Japon mutfağı ve suşi çeşitleri. Bunların arasında dört Taylandlı usta tarafından hazırlanan suşiler büyük ilgi görüyor. Londra`daki Nobu Restaurant`ın master şefi Hiroki Takemura geçen yıl boyunca Sunset`te kalmış ve Japon mutfağı mönüsünü oluşturmuş. Şimdi onun eğitim verdiği şefler görev yapıyor. Öğle ve akşam servisinin yapıldığı mekânın Boğaz manzarası da tercih nedenlerinden biri.
Tel: (0212) 287 03 57-58
www.sunsetgrillbar.com

Little China


İstanbul`un ilk Çin restoranlarından biri olan Little China, 1993`ten beri Bebek`te hizmet veriyor. Restoranın Çin mutfağı ağırlıklı mönüsünde son üç yıldır suşi de yer alıyor. Japon şef tarafından hazırlanan yemekler arasında en popüler olanlar, zencefil soslu çıtır karides, istiridye soslu dana eti, tatlı ekşi tavuk, karidesli noodle sıralanabilir.
Tel: (0212) 287 32 78
http://littlechinabebek.com

Pera Thai


2001 yılından beri İstanbulluları Tayland mutfağıyla buluşturan Pera Thai, Uzakdoğu mutfağının orijinal tatlarını sunuyor. Tüm yemekler Taylandlı aşçılar tarafından hazırlanırken baharatlar taze olarak Tayland`dan getiriliyor. Pera Thai`nin mönüsü, Kahire`deki ünlü Bua Khao restoranlar zincirinin sahibi Yuphadee Sawamiwast tarafından hazırlanıyor. mekan 2006 yılında `Thai Select` ödülüne layık görüldü.
Tel: (0212) 245 57 35
www.perathai.com

Wagamama


Özellikle noodle sevenlerin vazgeçilmez adresleri arasında yer alan Wagamama, Kanyon`dan sonra ikinci şubesini Taksim`de açtı. Farklı konsepti ve iç mekân tasarımıyla dikkat çeken restoran zincirleri arasında yer alan mekânın en önemli özelliklerinden biri Japonların yüzlerce yıllık noodle geleneğini günümüze taşıma iddiası. Öyle ki 10 ülkede 80`e yakın restoranla hizmet veriyor.
Tel: (0212) 353 04 74
www.wagamama.com.tr

Quick China


Ankara`nın en eski Çin restoranlarından Quick China, Çin, Japon ve Tayland mutfağından örnekler sunuyor. Mekânın Teppenyaki (Japon usulü ocakbaşı) bölümü çok ilgi görüyor. İlk olarak 1996 yılında hizmet vermeye başlayan bu lezzet durağı, 2001 yılından beri Uğur Mumcu Sokağı`nda müşterilerini ağırlıyor. Mönüsü giderek genişleyen restoranın aşçısı da Taylandlı.
Tel: (0312) 437 03 03
www.quickchina.com.tr
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Kullanıcı profilini gör
 
Türkiye'deki Uzakdoğu Restoranları
Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Supernatural kitapları artık Türkiye'de
» Türkiye bayrak kodunu ariyorum =)!
» YF deki Gibi
» Hitskin deki Tasarımlar
» Pc'deki videolarımı Sitede Paylaşmak İçin Ne Yapmam Gerekiyor...

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Shiawase しあわせ :: Uzakdoğu Genel :: Uzakdoğu Genel-
Buraya geçin: